Allt började med ett byte av köksluckor..

För lite drygt ett och ett halvt år sedan så gav jag med mig kring det här att byta köksluckor, för er som minns det. Trots att jag är som jag är med förändringar så var det ändå dags där och då, och det har jag aldrig ångrat. Jag är verkligen nöjd med resultatet och med investeringen.

Därefter gav jag mig på inglasning av altanen också, och lite andra projekt – och med facit i hand kan jag ändå i efterhand säga att allt startade med köksluckorna. Där förändrades något i mig, i det enstaka valet jag gjorde.

Förändringarnas tid för oss äldre
Det kan tyckas vara en löjlig sak men jag tror inte att de yngre förstår värdet i att behålla saker som de är. En del kallar mig konservativ men jag är öppen för nytt också. Men det ska väl inte behöva bytas ut bara för att?

Idag ska allting gå så himla fort tycker jag. Man hinner knappt skita mellan varven. Alla företagen ska effektiviseras och likaså ska människan. Inte konstigt att sjukskrivningarna går upp i det här landet.

Mina tips till de stressade

En söt kram.

Kramar är bra, OK?

Jag brukar ge dessa råd till mina nära och kära, men jag tänkte att jag ska sammanställa en bra lista för er läsare på bloggen också. Ty faktum är att vi har bara ett enda liv, och hör från mig som ändå är i överkant på livets bägare: Du vill inte sluta upp på en sjukhussäng och bara minnas ditt jobb och all stress runt det. Lev livet som om idag vore din sista dag.

  1. Sitt ner mellan varven och andas. Spring inte ihjäl dig.
  2. Se till att kramas med dina nära och kära. Kramar sänker hjärtrytmen sägs det.
  3. Avsätt tid för dig själv och gör sådant du tycker är roligt.
  4. Var ute i naturen så mycket du kan
  5. Sluta känn att du måste göra alla andra nöjda. Gör dig själv nöjd.

Det kan tyckas vara simpla råd, men de är ack så viktiga.
Så läs de inte bara. Anamma dem också.
Implementera dem i ditt liv och påminn dig själv om dem varje dag.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *