Bekvämlighet på ålderns höst

När man kommit upp i min ålder så tycker jag att man förtjänar att passas upp lite. Vi som har varit med och byggt upp landet och förtjänat vårt levebröd i vårt anletes svett under så lång tid har rätt att vila lite på ålderns höst. Tråkigt nog så är det lite si och så med den saken; det verkar inte alltid som om ungdomen håller med om den saken. Nåja, jag kan inte minnas att jag var så mycket annorlunda när jag var ung – även om jag bestämt tror att vi hade mer respekt för de äldre.

Vill man passas upp så får man göra vad jag gjorde i förra veckan – tog in på ett hotell, och det endast på grund av ”varför inte”? Jag är inte så speciellt välbeställd men lyckligtvis är jag inte en fattigpensionär, så då och då har jag råd att unna mig något lite extra. Just det här är också någonting som jag funderat på under längre tid – att besöka Green Hotel i Tällberg, inte minst för att det är känt för att ha många goda viner i sitt sortiment. Annars kunde man kanske tro att någon i min ålder skulle föredra öl eller starksprit, men inte jag. Vin är min passion.

Så jag har bokat en weekend hos dem som sammanfaller med ett champagnebord, vilket definitivt känns spännande, inte minst på grund av att det handlar om ett svenskt champagnehus. Det finns ju inte så många sådana. Men nu tillbaka till det där med att passas upp. Green Hotels personal har väldigt gott rykte vad gäller just det – personal som är otroligt tillmötesgående och ser till att man snabbt får sina behov tillfredsställda. Det tycker jag att jag har förtjänat efter ett långt och slitsamt liv!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *