Om mig och bloggen

Det här är min blogg, Gunnar Vernerssons, och jag kommer att berätta för er om mitt liv. Jag har levt ganska många år på den här snurrande globen i rymden som vi kallar jorden och varit med om ett och annat som jag tycker att alla förtjänar att höra om. Vi äldre invånare i samhället börjar bli allt fler och fler till antalet. Dels beror det säkerligen på bättre medicinsk vård numera men samtidigt att vi är en generation som helt enkelt är jäkligt svåra att ta kål på. Men vi uppskattas desto mindre.

Det är inte längre förenat med respekt att tillhöra den äldre generationen. Vi tas för en andrahandssortering, en sämre och äldre variant av det yngre. När jag var ung så respekterade vi våra äldre och lyssnade på vad de hade att säga om livet och de viktiga erfarenheter man ska lära sig av. Det var en tid då man insåg värdet i att lyssna, inte alls som idag då alla människor mest verkar lyssna på sig själva. Själva respekterandet av de äldre är dock något som inte har förändrats, det finns fortfarande mycket man kan lära av vår generation om man som ung bara tar sig tid till att lyssna. Det finns mycket visdom här och jag är en av dem som tänkte dela med mig av det.

Det här kommer alltså att bli bloggen som handlar om mig och mitt liv och de livserfarenheter jag har fått under mina år i världen. Det kommer att vara mycket blandat, dels så kommer jag att ge er en reflektion hur det är att leva som äldre idag och dels så kommer jag att plocka upp bra ämnen som man verkligen har nytta av att tänka till kring. Det kan handla om kärlek, jobb, relationer, ekonomi eller bara bra saker i allmänhet. Jag vet att jag kommer att ha mycket att bidra med till samhället idag och än är jag inte inne i ålderns vinter. Min ålders höst har precis börjat göra löven gula och röda, så det finns många år kvar som jag kan lära min omvärld om livets små och stora egenheter. Sätt dig ner nu, ta dig tid och lyssna på vad jag har att säga.