Stängsel kan vara fina!

Stängsel är knappast något som förknippas med skönhet och estetik. Bara namnet har ju en negativ klang. ”Stängsel”. Stänga ute någonting. Visst, stänga ute människor och/eller djur man inte vill ha i sin närhet är ju positivt, men knappast vackert. Men stängsel kan definitivt se bra ut. Det är fullt möjligt att hitta fina stängsel och grindar, som förutom att de fyller en funktion också ser bra ut. Sådana stängsel kanske inte stänger ute tjuvar och banditer lika bra som stängsel där funktionen är det enda som är viktigt, men å andra sidan: hur många privatpersoner behöver egentligen ett stängsel som är så bra? Industrier och vissa företag, visst. Men ytterst få privatpersoner.

Den som i stället vill ha ett stängsel som håller ute djur (och eventuellt små barn och husdjur inne), och samtidigt markerar att ”det här är ett privat område” har däremot många fina alternativ att välja mellan. Dock, sådana stängsel kallas inte alltid stängsel, utan smidesstaket, vilket till viss del beskriver vad det är. Staketliknande stängsel tillverkade i metall. Du har med all säkerhet sett flera sådana, och det är väl ingen tvekan om att de kan se mycket bra ut? De kanske inte passar alla bostäder, även om det finns så många olika varianter att det är nästan säkert att man kan hitta ett som passar. Men att de har stil och klass är det ingen tvekan om.

Dessutom har den en del fördelar gentemot staket i trä att de inte kräver fullt lika mycket underhåll och kommer att hålla länge. Metall är ju aningen mer beständigt än trä. Så även om de kostar en del, så är det en investering som kommer att räcka länge, länge. Plus att de, som vi nu påpekat en eller två gånger, ser fruktansvärt bra ut på ett tidlöst sätt.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *