Varför inte uppdatera lite?

Det är ganska lätt för oss alla att fastna i hur saker och ting är. Jag har märkt att framför allt min generation är ganska fientligt inställd till allt som har med förändring att göra. Det känns som att många helt enkelt inte orkar bry sig, de anser att det inte alls spelar någon roll längre och att man helt enkelt nöjer sig. Lite svenskt är det också, att inte begära för mycket, att inte fråga efter saker utan helt enkelt bara nöja sig med hur läget ligger. Jag vägrar sålla mig till den här åsikten, och gör de förändringar som jag vill göra. Nu senaste var det köket som fick sig en uppdatering.

Det kan tyckas vara en liten sak att göra, att byta köksluckor i köket, men det är otroligt effektfullt för helhetsintrycket. Det är den här förändringen jag pratar om, som många av oss nog faktiskt vill ha. Men det är alldeles för många som nöjer sig med hur saker och ting är, och ”så länge det inte är trasigt” så behöver man inte göra något. Jag trodde att det var på ålderns höst man skulle få det som man vill, därför är denna åsikt väldigt obekant för mig. Jag förändrar så mycket jag vill och byter så mycket köksluckor i köket som jag vill.

Det är med bakgrund av den omfattande förändringen som jag uppmanar mina bekanta att göra precis samma sak. Kanske inte nödvändigtvis att byta köksluckor i köket, men andra saker som förändrar i hemmet och gör det mer som man vill ha det. Livet är alldeles för kort för att gå runt och försöka nöja sig med det man har, när man faktiskt kan göra någonting åt det istället och skapa förutsättningarna för sig själv och sin egen smak. I slutändan är det alltid värt det.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *